ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Σκάνδαλο για τσάντα-δώρο στην Πρώτη Κυρία

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2024 7:45

ΣΕΟΥΛ
Ένα σκάνδαλο με μια πολυτελή γυναικεία τσάντα αξίας 2.200 δολαρίων συγκλονίζει το τελευταίο διάστημα το κυβερνών συντηρητικό κόμμα του προέδρου Γιουν Σουκ Γέολ στη Νότια Κορέα.

Το σκάνδαλο φούντωσε μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο που μαγνητοσκόπησε κρυφά ένας αμερικανο-κορεάτης πάστορας και στο οποίο απεικονίζεται η πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας, Κιμ Κιον Χι να αποδέχεται ως δώρο την πανάκριβη τσάντα Dior.
Αν και το βίντεο είχε πρωτοδημοσιευτεί τον περασμένο Νοέμβριο από τον αριστερό ειδησεογραφικό ιστότοπο Voice of Seoul, τις τελευταίες μέρες επανήλθε στην επικαιρότητα ενόψει των βουλευτικών εκλογών του ερχόμενου Απριλίου σε ένα ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα στη χώρα.
Η αντιπολίτευση κάλεσε την προεδρία της χώρας να εξηγήσει γιατί η σύζυγος του Γιουν Σουκ Γέολ παραβίασε το νόμο κατά της διαφθοράς της Νότιας Κορέας που απαγορεύει σε δημόσιους λειτουργούς και τις συζύγους τους να αποδέχονται δώρα αξίας άνω των 750 δολαρίων κάθε φορά ή συνολικά 2.200 δολαρίων ετησίως.  Η Voice of Seoul υπέβαλε καταγγελία στις Aρχές της Νότιας Κορέας κατηγορώντας την πρώτη κυρία της χώρας για δωροληψία, ενώ μια ομάδα πολιτών υπέβαλε καταγγελία στην εθνική υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα. Τη Δευτέρα, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Λη Τσουλ Γκίου, από το περιβάλλον του προέδρου χαρακτήρισε «παράνομη» παγίδα το βίντεο και είπε ότι κατά τη γνώμη του η επίμαχη τσάντα Dior φυλάσσεται σε κρατική αποθήκη. Ωστόσο, ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία δεν έχουν απαντήσει δημόσια σε ερωτήσεις σχετικά με την τσάντα. Το προεδρικό γραφείο είπε ότι δεν είχε πληροφορίες να μοιραστεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass